blue monday winterdip, winterdepressie
Mijn verhalen

Blue monday, winterdip, winterblues.,hoe je het ook wilt noemen. Zo overleef ik de meest depri dag.

Het is vandaag Blue Monday. Het schijnt de meest deprimerende dag van te zijn. Onzin? Of? Voor mij is het fenomeen Winterblues dan eerder herkenbaar. De winterperiode met van die grijze natte dagen. Na de gezellige feestdagen zo weer die saaie koude januari maand in. Voorjaar lijkt nog zover weg. En de zomervakantie al helemaal. Ik ben in iedergeval niet van plan om mij gek te laten maken op Blue Monday omdat het toevallig buiten een beetje donker is. Daarom wat tips voor deze donkere dag en hoe mijn dag er vandaag uit komt te zien…

Blue Monday, wie heeft dat bedacht..

Blue monday staat geboekt als de meest deprimerende dag van het jaar en valt in 2018 op maandag 15 januari. De bedenker van blue monday is de Britse Psycholoog Cliff Arnall. Cliff Arnall zou een wetenschappelijke formule hebben ontwikkeld waarom deze dag nu juist de meest deprimerende dag van het jaar is…

Zoiezo snap ik niet waarom deze man zonodig een formule moest maken om uit te rekenen wat de meest depri dag van het jaar is. Waarom?!?

Blue Monday, winterblues, winterdip..

Het is gewoon een maandag zoals alle andere dagen. Depri of niet, Blue Monday, Winterblues. De kinderen moeten op tijd op school zijn. Ik zorg dat ze om half negen op school zitten. Daarna besluit ik om een uurtje te gaan hardlopen. Even lekker buiten, frisse lucht.

Ook al is het weer nog zo blehh..ga naar buiten! Je knapt er echt van op. Ga extra lang wandelen met de hond of maak een lunchwandeling met je collega’s, behaaglijk ingepakt in je favoriete winterjas.

Rond een uur of tien ben ik weer terug van mijn rondje. En ik heb zin in een lekker, gezond en makkelijk ontbijtje! En natuurlijk een bak koffie!

Gezonde Blue Monday ontbijt

Magere Yogurt
Eetlepel rozijnen
Handje blauwe bessen (uit de diepvries)
Handje havermout
Handje Pecannoten
Snufje kaneel

Moet je werken? Ga lekker op tijd naar huis of neem gewoon de hele maandag vrij. Ga lekker uiteten, kook iets heel lekkers. Plan daarna een uitgebreide badkamersessie in. Maskertje, geurkaarsen, theetje erbij. Genieten toch.

Geen deprimerende avondeten toestanden..

Ik bedenk ondertussen wat we vanavond gaan eten. Ik besluit voor Pasta Bolognese tegaan. Iets wat de kinderen lekker vinden. Ook al geloof ik niet in Blue Monday…ik kies toch voor iets wat we allemaal lekker vinden. Geen zin in deprimerende avondeten toestanden. Laten we het vooral gezellig houden, dus daar horen geen spruitjes bij..

Het is alweer tijd om de kinderen op te halen. Ik klap mijn laptop dicht en drink mijn koffie op. Voor deze depri dag eten we tussen de middag ook iets anders dan de bruine boterhammen. Knakworstjes gaat er altijd wel in.

Misschien hebben ze ook wel last van Blue Monday? Na al die gezellige feestdagen..is het voor hun ook moeilijk om weer in het ritme te komen. Ik verzin iets leuks vanmiddag. Niet al te moeilijk, maar iets waar ze ook happy van worden. Beetje extra aandacht op deze dag.

Maandag blijft maandag.

Blue Monday of niet. Maandag blijft maandag. Ik denk dat ik vandaag het nieuwsbericht skip. Even geen ellende. Ik check nog even mijn instagram en bekijk de happy foto’s, die voorbij komen. Zo te zien heeft niemand last van winterdepressies…

Heb jij last van Blue Monday, winterdipje?