Theater, kerstvakantie, Beauty en het Beest
Door Parveen

Kerstvakantie tip: Beauty en het Beest

Vorig week ben ik samen met mijn dochter naar de première van Beauty en het Beest geweest. Nu moeten jullie weten dat Belle en het Beest één van mijn favoriete tekenfilms was vroeger. Vorig jaar heb ik met mijn dochter in de bioscoop weer de originele versie gezien dus voor mij was het super om het in het theater te zien…

Tip voor de kerstvakantie , theater Beauty en het beest
Première Beauty en het Beest
De première

Het Stadsschouwburg in Utrecht is een modern en leuk theater en ze hebben er alles aan gedaan om ons een leuke avond te bezorgen. Je kon jezelf  laten schminken als belle of het beest en je kon jezelf verkleden. Naar afloop was er een glaasje champagne en voor de kinderen een lekkere mocktail.

De voorstelling is niet zoals wij het kennen. Geen dansende theekopjes en kaarsen en toch is het magisch en betoverend dit komt doordat er  dieren en magische wezens in voorkomen. Belle heet in deze voorstelling Rosa en is een moderne meid, waardoor het aansluit op deze tijd.  Ze heeft twee gemene zusjes en die zijn werkelijk hilarisch. De basis van het verhaal is hetzelfde maar in een ander jasje gestoken. Er komen diverse andere sprookjes voorbij en dat maakt het erg leuk en origineel.

Beauty en het beest is genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2018!

Beauty en het Beest. Beauty & the beast

Het Nederlands Kamerkoor zorgt voor de sfeer en spanning en dat doen ze uitmuntend. Je wordt er helemaal in meegenomen en er waren momenten dat wij dachten dat wij  naar een bandje zaten te luisteren zo goed was het.

Het decor is simpel maar origineel met verrassende elementen. Het geeft de sfeer van het stuk goed weer. Duister, magisch, vrolijk en sfeervol. De cast zit goed in hun rol en laten naast het acteren goede acrobatische dans zien en weten het verhaal zo nog beter over te brengen.

Beauty en het beest

Beauty en het Beest is een magisch stuk…

Het stuk laat ook kinderen meespelen en in elke stad waar dit stuk wordt opgevoerd zijn dat andere kinderen. De kinderen zijn kinderen die normaal niet in aanraking komen met het theater en worden via workshops op cultuurarme scholen en instellingen enthousiast gemaakt en krijgen dan de kans om mee te spelen. Dit wordt mogelijk gemaakt door Fonds Cultuurparticipatie.

Beauty en het Beest is een magische stuk met magische wezens, goocheltrucs en dansspektakel. Een mooi liefdesverhaal op een andere manier verteld.

Beauty en het beest is een voorstelling van het Maaspodium. Dewi schreef eerder dit jaar al eens eerder een stukje over het Maaspodium.

Beauty en het Beest

Een aanrader

Mijn dochter van 9 vond het werkelijk fantastisch. Ze heeft ervan genoten en ondanks het een andere versie is blijft het één van mijn favoriete verhalen en ook deze interpretatie is mooi en magisch.

Kortom een mooie voorstelling en zeker een aanrader! Je kunt nog tot en met 11 maart Beauty en het beest zien in diverse theaters, kijk voor de agenda hier even.