Bananen chocolade brood
Recepten

Bananen chocolade brood

Dit is echt zo’n lekker receptje voor een gezonde bananen chocolade brood! En heel makkelijk te maken. Een recept zonder gerafineerde suikers deze bananen chocolade brood wordt gezoet door de dadels. Mijn dochters zijn er gek op. Ik stop ze regelmatig in hun lunchtrommeltje, zo hebben ze een lekkere verantwoorde snack voor op school.

Deze bananen chocolade brood is ook lekker als tussendoor, na het sporten. Soms neem ik voor de lunch twee plakken.

Het recept heb ik van de meiden van The Green Happiness, maar ik heb het inmiddels een paar keer aangepast & veranderd. Eigenlijk kun je er vanalles toevoegen, rozijnen, stukjes appel, frambozen, noten, wat je zelf lekker vindt. Ik maak meestal deze versie, omdat ik deze ingrediënten altijd wel in huis heb.

Vaak vries ik ook plakken in, heel handig zo heb ik altijd een gezond tussendoortje.

Ingrediënten:

  • 4 rijpe bananen met van die spikkels
  • 100 ml plantaardige melk. Ik heb amandelmelk gebruikt, de “unsweeted” van Alpro
  • 200 gram dadels. De lekkerste vind ik die van Yogi & Yousef.
  • 1 ei
  • 200 gram speltmeel
  • 1,5 el cacao
  • 1,5 el cacao nibs (optioneel)
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanillepoeder. (verkrijgbaar bij de Tuinen)
  • snuf zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontpit de dadels. Doe de dadels, ei & melk in de keukenmachine. Prak de banaan in een kom fijn. Doe daarbij de cacao poeder, speltmeel, vanillepoeder, kaneel, zout en eventueel de cacao nibs erbij. Meng goed door.

Bekleed de cakevorm met bakpapier. Doe het beslag in de cakevorm, bak ongeveer 55 minuten in de oven op 180 graden.

Check met een satéprikker of deze droog uit het bananen chocolade brood komt, want dan is het brood gaar.

Haal de bananen chocolade brood uit de vorm & laat goed afkoelen.

Enjoy!

3 Comments