1e schooldag, eerste schooldag, school begint weer, momfail, scholen beginnen weer
Mijn verhalen

1e schooldag en een dikke vette momfail.

1e schooldag en een dikke vette momfail…Zondagavond, meiden liggen er op tijd in. Morgen gaat het hele circus weer beginnen. En ik ben de clown. Olivia start in groep drie en Noa in groep zeven. Zo’n eerste ochtend verloopt altijd een beetje chaotisch…ik wil Olivia happy zien in haar nieuwe groep, naast wie mag ze zitten? Zou ze rustig blijven zitten, want het is afgelopen met de kleuterklas. Zelf vindt ze het zo spannend. Ik net even iets meer.  Mijn oudste is al een gevorderde en roept dat ze echt wel alleen naar boven kan lopen. Maar ook bij haar wil ik zeker weten of het goed gaat en dat ze hopelijk naast haar vriendinnetjes zit. Op haar leeftijd zijn vriendinnen het belangrijkst, dus als ze tot de herfstvakantie in een groepje zit wat niks is, kan dat een heel ding voor worden. Heb ik straks een chagrijnig kind, na zo’n eerste schooldag. Ook natuurlijk even die nieuwe juffen checken. Dus check ik of mijn man maandag ook meegaat naar school. Ik kan mij tenslotte niet in tweeën splitsen, zou wel handig zijn geweest, bedenk ik mij…

1e schooldag..

Nee dan die maandagochtend, gatverdamme zó geen zin in die wekker. Ik zet m’n wekker voor deze keer een halfuur eerder. Kan ik morgen rustig wakker worden. Maandagochtend wil ik nog even relax doen, geen gehaast, geen “opssschiettttennnn”,  “schiet nou eens op”…”We komen telaat, dan mag jij het aan de juf vertellen” tactiek. Ook niet boos worden enzo. Alleen maar liefde!

Nee gewoon chill hoor die eerste schooldag. Misschien lukt het mij zelf wel om voor school nog koffie te drinken in plaats van ná 8.30. Oh nee! Ik ga na zes weken ook weer eens sporten, dus gelijk door vanaf het schoolplein in m’n sportoutfit naar die sportschool. Waar ligt dat pak eigenlijk? Dat betekent extra vroeg opstaan, want ik moet ook echt eten voor 8.30…

Momfail

Ik had mij zo voorgenomen om net zoals die andere hippe, dunne, mooie Instagram moeders een geweldige healthy, homemade havermout koekje slash bananenbrood te bakken, gesneden en invriezen in plakjes. Zodat de meiden elke ochtend een vers plak bananenbrood slash havermout muffin in hun broodtrommeltje krijgen inclusief zo’n hip  broodtrommelliefde briefje. Dikke vette momfail..sorry lieverds .Het wordt gewoon een ordinaire Sultana en een trosje druiven. De broodtrommel briefjes, ook niet gelukt. Aangezien we altijd pennen kwijt zijn ….

Nieuwe schooloutfit..nee helaas. Niet meer aangedacht, dus geen OOTD voor Instagram. De luizenzakken liggen ook al 6 weken ergens in een tas. Niet meer gewassen. #Momfail.

Zijn jullie klaar voor vandaag? Of beginnen de scholen pas over een paar weken bij jullie, lees dan deze handige “back to school” checklist.

14 Comments