Zomers kipgerecht. Makkelijk en heerlijk gerecht, ideaal voor het warme zomerweer.

Heerlijke zomerse kipgerechten

Zomers kipgerecht. Wat een heerlijk weer zeg!! Wij zijn nu aantal weken aan het klussen en het einde is in zicht dus kunnen wij weer genieten van het weer.

Geen zin in warme maaltijden…

Met dit warme weer heb ik geen trek in zware maaltijden en ook niet altijd even veel zin om lang in de keuken te staan maar ik wil wel lekker eten!!

Wij vinden het heerlijk om buiten te eten en zelfs als het regent is het heerlijk om buiten te genieten en dankzij onze overkapping kunnen wij heerlijk buiten eten met het gespetter van de regen boven ons hoofd….heerlijk!!

Dit kipgerecht is echt een zomerse maaltijd en zo klaar en weinig werk dankzij de oven. Het is smaakvol, fris en simpel.

Zomers kipgerecht:
  • 4 kipfilet (niet te dun)
  • Paar el olijfolie
  • 2 el balsamico zijn
  • 2 th mosterdpoeder
  • 1 th knoflookpoeder
  • Halve el paprikapoeder
  • 1 el provinciale kruiden
  • Snuf zout
  • Snuf peper
  • Paar plakken rauwe ham
  • 10 cherrytomaatjes
  • Paar blaadjes salie
  • Klontje boter
Bereidingswijze:

Meng de olijfolie, azijn en gedroogde kruiden en peper en zout met elkaar en marineer de kip hierin en zet in de koelkast tot gebruik.

Verwarm een pan die in de oven kan met een klontje boter en bak de kipfilet rondom bruin maar niet gaar. Verwarm de oven om 200 gr. Leg op elke kipfilet wat rauwe ham en salieblaadjes, knijp vervolgens de cherrytomaatjes wat fijn en leg rondom de kip.

Lees ook eens: makkelijke gerechten voor op de camping!

(Indien je geen oven vaste pan hebt bak dan de kip rondom bruin en leg in een ovenschaal en vergeet niet alle sappen in de ovenschaal te doen)

Zomers kipgerecht

Plaats de pan in de oven en bak de kip in 10 min gaar en dan nog 2 min onder de grill zodat de ham lekker knapperig wordt.

En je heb een heerlijk malse kip met knapperige ham en een heerlijke saus!!

Ik serveer het met een combinatie van knapperige zoete en gewone aardappelblokjes gekruid met knoflookolie, rozemarijn en peper en zout.

Zomers kipgerecht

En een heerlijk frisse salade van tomaat en veldsla.

Zomers kipgerecht

Leg de sla op een groot bord en snijd de tomaat in plakken, wat blaadjes basilicum over, wat parmezaanse kaas, strooi wat selderijzout, zeezout en peper over en afmaken met een goede olijfolie en balsamico zijn.

Geniet er lekker van!!

Parveen

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

Ik ben druk bezig met een internetpagina, boordevol heerlijke recepten, tips en weetjes. Maar voor nu heb ik een facebookpagina met allemaal lekkere recepten.

Familiespijs

Ook leuk om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge