Acht heerlijke kleine traktaties. Stuk voor stuk makkelijk te maken.

fudge, trakteren, homemade

Zo ben ik weer…na weekje afwezigheid trakteer ik jullie op acht heerlijke kleine traktaties die het ook goed doen als eetbare kadootjes.

Iets met kiespijn, wortelkanaalbehandeling…twee slechte weken.

Vorige week en deze week waren twee slechte weken. Kiespijn…oh wat kan dat pijn doen zeg. Wortelkanaalbehandeling gehad, maar helaas nog niet alles over. Ik vond dat mijn gezin wel wat lekkers verdiende en ben weer lekker aan het bakken geslagen! Ik deel wat leuke traktatie ideeën met jullie. Stuk voor, lekker en eenvoudig, tip maak wat extra heb je er zelf ook nog wat aan.

Kerstboom koekjes in plaats van kerstkaarten.

Deze kleine traktaties zijn heerlijk om zelf op te eten maar ook leuk om kado te doen. Zelf vind ik het erg leuk om eetbare kadootjes te geven. Voor de juffen op school, maar ook leuk voor onder de kerstboom. Voor de klasgenootjes bakken wij altijd koekjes en geven we die in plaats van kerstkaarten.

Fudge ..simpel en snel.

Fudge! Zo lekker! Heerlijk zacht en romig. Wie houdt er niet van. Dit zijn twee simpele en snelle recepten. Ik maak altijd beide omdat ik van de chocolade hou en mijn zoon van de gezouten karamel.

Recept gezouten karamel fudge
  • Half blikje gecondenseerde melk
  • 50 gr roomboter
  • 75 gr lichtbruine suiker
  • 1 th vanille
  • Snuf zeezout

Neem een vorm ter grote van een broodtrommel. Ik gebruik ook vaak een broodtrommel. Deze even in spuiten met bakspray en de bodem bedekken met bakpapier en zorg het papier wat overhangt. Zo krijg je de fudge er makkelijk uit.

Zet een pan op laag vuur en doe alle ingrediënten behalve het zout in de pan en onder constant roeren de boter laten smelten, dan mag het vuur iets hoger. Blijf roeren totdat het een dik mengsel wordt. Je moet met een lepel een lijn door het mengsel kunnen trekken. Haal de pan daarna van het vuur, doe er dan een snuf zout doorheen. Doe de fudge daarna in de broodtrommel, doe er nog wat grof zeezout over. Op laten stijven en in stukjes snijden.

Recept Chocolade fudge
  • Half blikje gecondenseerde melk
  • 170 gr chocolade
  • 1 th vanille

Bekleed weer een bakvorm zoals hierboven staat beschreven. Smelt de chocolade in de magetron. Meng de melk en vanille erbij. Vervolgens in de bakvorm gieten, laten opstijven en in stukjes snijden.

Recept: De perfecte chocolade melk
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel melkpoeder
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel geraspte melkchocolade
  • Paar mini marshmallows of grote in kleine stukjes geknipt

Alles in een glas of mok en heet water bij. Voor de zoetkauwers onder ons kan je er een toef slagroom op doen en nog wat geraspte chocolade.

Naast alle zoete traktaties nu een heerlijke hartige traktatie! Dit zijn pakketjes met een sappig en kruidige vulling.

Recept: Gyoza (hartige traktatie)
  • 200 gr buikspek
  • 200 varkensgehakt
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 2 lente ui fijn gesneden
  • Stukje gember geraspt
  • 2 eetlepels fijn gesneden wortel
  • 1 eetlepel dark karamel (Zie tip) of donker bruine suiker
  • 1 th bakpoeder
  • 1 eiwit licht opgeklopt
  • Gyoza of wonton vellen (verkrijgbaar in de toko)

Gyoza

Buikspek malen tot gehakt en dan alles erbij en goed mengen.

Gyoza vellen vullen en dan olie verhitten in een koekenpan waar een deksel op past. Gyoza erin en dan bakken tot de bodem een krokant korstje krijgt en dan water erbij op middelmatig vuur met deksel erop gaar stomen. Dan deksel eraf en water laten weg koken.

Sausje erbij van lichte sojasaus, sesamolie en limoensap.

Ik maak altijd een grote hoeveelheid zodat ik een deel kan invriezen! Altijd een heerlijke traktatie bij de hand

Tip: dark karamel maak je zoals gewone karamel maar je laat hem echt bijna zwart worden. Het geeft het vlees een heerlijk zoetige en rokerige smaak.

Nog 2 leuke tips om op school te trakteren, Oreo spinnen …

Oreo spinnen traktaties, leuk om uit te delen, school traktatie
Oreo spinnen

En zoete sleutelhangers..

Snoep sleutelhanger
Snoep sleutelhangers

Hopelijk heb je genoeg inspiratie! En zit er een leuke traktatie voor je bij? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

 Ik heb een facebookpagina, Familiespijs met allemaal lekkere recepten, tips en reviews.

 

 

Ook leuk om te lezen.

2 comments