Strijken. De frustratie van een huisvrouw.

strijk, strijken, frustatie van een huisvrouw, ik haat stijken

Strijken. Ik heb er een bloedhekel aan. Elke week weer hetzelfde riedeltje.En nu ook weer. Ik laat het altijd weer zover komen. Strijken in een woord; verschrikkelijk. Soms lijkt het wel alsof ik nog de enige gek ben die nog strijk. Als ik zeg; ik heb nog een berg strijk,  dan kijken mensen mij aan en reageren met: ik strijk echt nóóit. Hoe bedoel nooit? Je moet toch strijken? Ik kan er niet tegen hoor, als ik gekreukeld door het leven moet. Dus ja ik heb er een haat/liefde verhouding mee.

Strijken…ik kan het ook niet.

Elke week denk ik waarom laat ik die berg strijkgoed zo oplopen? Als ik nu elke dag 5 minuten wat wegstrijk dan valt het uiteindelijk wel toch wel mee?  De mand met strijk groeit en groeit. Niemand kan een gestreken kledingstuk meer vinden in de kast en dan komt het ook regelmatig voor dat ik om half zeven ’s ochtends voor het hele gezin een outfit aan het strijken ben.

Meestal strijk ik op zondagmiddag. Als we verder geen plannen hebben om weg tegaan. Gaan we wel weg dan strijk ik zondagavond. Dan heb ik natuurlijk helemaal geen zin meer, dus dan verplaatst het naar morgen, komt weer niet uit. En zo raakt de strijkmand voller en voller. Ik kan het ook helemaal niet zo goed. Je zult mij niet horen zeggen; weet je waar ik zin in heb ..een lekker avondje strijken. Zo leuk!

Onbegonnen en ondankbaar werk.

Maarja ik vind dat het moet gebeuren. Niet strijken dat kan ik gewoon niet. Ik kan er niet tegen als we er gekreukt bijlopen. Staat zo rommelig. Het is ook onbegonnen ondankbaar werk. Want ja als ik alles weer netje heb weggestreken, staat de nieuwe lading alweer te glimlachen naar mij. Er zijn zelf mensen die strijken serieus leuk vinden. Die hebben van hun hobby, hun werk gemaakt. Een strijkservice. Hoe verzin je het. Ik kan mij niet voorstellen dat je acht uur lang met een glimlach aan het strijken bent…

Ieder zo z’n ding…

Heb jij ook zo’n vreselijke hekel aan de strijk? Heb jij nog tips voor mij? Ik lees ze graag.

Lees ook een stukje over de was..ook zo’n neverending story…

Ook leuk om te lezen.

21 comments

 1. Hahaha. Ik ben er zo eentje. Ik strijk nooit. Oke de overhemden dat dan wel. Maar verder niks. Ik hang alles direct naar het wassen uit. Dan zitten er geen kreukels in. En die twee, drie kreukels neem ik wel voor lief.
  Melanie onlangs geplaatst…De week tegen pestenMy Profile

 2. Ik vind het nooit zo erg. Ik pak er een stoel bij, zet de plank laag en zet de Ipad aan. Voor mij dus even een uurtje me-time (goh wat klinkt dat eigenlijk sneu haha).

  Ik begrijp ook nooit hoe je nooit kunt strijken. Hoe netjes ik het ook uithang, ik blijf altijd wel wat kreukels houden….

 3. Overhemden en shirtjes worden gestreken. Lang leve de winter! Lekker een trui aan, die hoef ik niet te strijken. Ik laat het ook vaak ver oplopen, dan is de mand echt overvol. Een dik uur werk heb ik er dan wel aan. Zo’n 6-7 overhemden en zeker 40 shirts….pffft zie de mand hier ook al staan

 4. Ik heb ook een bloedje hekel aan strijken. Helaas moet ik 2x per week de overhemden van mijn vriend strijken.. Het zijn ook nog overhemden die je niet makkelijk strijkt dus dat is extra rotwerk met al die vouwen..
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week..#37My Profile

 5. Ik strijk nooit meer. Als mijn vent een keer een overhemd aan wil, doet hij het maar lekker zelf. Kwestie van goed ophangen en goed opvouwen. En geen linnen kleding kopen 😉

 6. Het is ook echt niet mijn hobby en je doet er zo lang over. Overhemden van mijn vriend strijk ik wel en dan de broeken ook maar als het dan toch weer gebeuren moet. Mijn kleding strijk ik vrijwel niets van,

 7. een hekel??? whaaatt hahaha ohnee weet je dat ik dit oprecht heerlijk vind haha ja verklaar mij maar voor achterlijke maar echt ik vind mijn rust in strijken 😀

 8. Sorry maar ik ben dus zo’n vrouw die nooit strijkt..
  hoogstens een overhemd die sporadisch voorbij komt, maar verder… nee!
  Ik heb heel strak leren vouwen dus geen kreukels hier!
  Christa onlangs geplaatst…Wie is Mijksje?My Profile

 9. Hier nog iemand die nooit strijkt… alles goed ophangen en overhemden strijkt Wout zelf of zijn schoonmoeder 😀
  En blouses koop ik (bijna) niet.