Snacken! Maiskoekjes en Chinese Bapao. Lekker en makkelijk te maken.

Snacken, tussendoor

Wij zijn gek op snacken! Tussen de hoofdmaaltijden iets kleins en heerlijks om van te genieten.

Doordeweeks zijn het vrij makkelijke en gezonde snacks maar in het weekend en soms op de woensdagmiddag wil ik wel eens wat anders doen. Niet zozeer ongezond maar wel iets wat meer werk heeft. Schrik niet, deze twee gerechten zijn supermakkelijk en absoluut niet tijdrovend.

Snacken!
Chilijam

Het recept van de Chilijam vindt je in een eerder geschreven stukje van mij.

Recept Maiskoekjes
  • 1 blikje mais, uitgelekt
  • 2 lente-ui
  • 100 gr kaas
  • 1 th paprikapoeder
  • Snuf zout en peper
  • Bloem
  • 1 th bakpoeder
  • Stukje komkommer
  • Paar blaadjes koriander
  • Kneepje limoensap
  • Paar el chilijam of chilisaus
Bereidingswijze:

Snijd de lente-ui fijn en rasp de kaas en doe alles in een schaal. Maïs, paprikapoeder, zout en peper erbij. Voeg een paar eetlepels bloem en wat water bij. Goed mengen. Het beslag moet dik zijn en de maiskorrels zouden aan elkaar moeten plakken. Laat 10 min staan.

Snijd ondertussen de komkommer in fijne blokjes en meng met de chilijam, limoensap en de blaadjes koriander.

Verwarm een koekenpan met wat olie en schep hoopjes  van het beslag in de pan en druk even aan. Laat op middelmatig vuur aan beide kanten bruin bakken. Op een rekje laten uitlekken en dan lekker genieten!!

Hamburger maar net even anders…Chinese Bapao

De broodjes die ik gebruik zijn Chinese Bapao, heerlijk zacht en beetje zoetige. Maar gewone broodjes of briochebroodjes zijn ook prima.

  • 250 gr gehakt
  • Halve th 5 kruidenpoeder
  • Snuf zout en peper
  • Zachte broodjes van de toko of zachte broodjes
  • 1 wortel
  • Halve komkommer
  • 1 el vissaus
  • 1 el rijstazijn
  • Kneepje limoensap
  • Snufje suiker
  • Sriracha of ketchup ( of gewoon een saus die jij lekker vind)
  • Wat verse kruiden naar keuze, ik gebruik meestal munt en koriander

Broodje bapao, chinese zoete broodjes

Bereidingswijze:

Kruid het vlees met de 5 kruidenpoeder en zout en peper en maak er mini burgers van. Laat even in de koelkast staan. Snijd ondertussen de wortel en komkommer in fijne reepjes en plaats in een schaal. Meng de vissaus, azijn, limoensap en suiker en roer door de wortel en komkommer.

Bak de burgers in wat olie of boter gaar. Indien je de broodjes van de toko gebruikt plaats die op een bord met plasticfolie erover en verwarm ze even in de magnetron.

Dan wat saus op het broodje, burgertje erop, wat van de salade en afmaken met verse kruiden.

Zo lekker!!!

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

 Ik heb een facebookpagina, Familiespijs met allemaal lekkere recepten, tips en reviews.

Ook leuk om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge