Slow cooking…heerlijke malse pulled pork

Pulled pork, slow cooking, ovengerecht

Iedereen is altijd wel opzoek naar snelle recepten. Een lekker gerecht wat snel klaar is. Nu hou ik zelf van koken maar ik heb niet altijd zin om lang in de keuken te staan of om oneindig veel ingrediënten te snijden. Pulled pork is een heerlijk gerecht en ook al is het niet snel klaar ben je er niet lang mee bezig, de oven doet namelijk het werk. Alleen kruidenmengsel maken en het vlees kruiden en klaar. Je hoeft er zelfs niet voor thuis te blijven.

Favoriet gerecht van ons gezin

Dit gerecht is echt een favoriet van ons gezin en ons neefje Colin. Ik weet nog dat hij 2 jaar was en al helemaal zat te smikkelen! Het vlees is zo mals en de extra’s zijn precies wat ze zijn overheerlijke extra’s. Vooral de verrassende topping van fetakaas is een traktatie!

Nu maak ik de broodjes en de bbqsaus ook zelf maar als je het helemaal makkelijk wilt maken koop het dan gewoon. Bij de pulled pork maak ik altijd een lekkere knapperige koolsla van kool, appel en rozijnen met een heerlijke dressing op basis van gelijke delen yoghurt en yofresh, th mosterd, el appelciderazijn, el honing en wat peper en zout.

Slow cooking…

Gebruik voor het vlees procureur, dit is schouder/halskarbonade aan 1 stuk.  Dit stuk heeft de juiste verhouding vlees en vet.

Pulled pork, slow cooking

Pulled pork:
  • 2 kilo procureur
  • 1 el zeezout
  • 1/2 el vers gemalen peper
  • 1 el gemalen komijn
  • 2 el paprikapoeder
  • 1/2 el mosterdpoeder
  • 1 th gerookte paprikapoeder
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el uienpoeder

Meng alle kruiden goed door en masseer het vlees goed in. Plaats het vlees op een rek in een braadslede en laat het liefst een nacht afgedekt marineren, heb je daar geen tijd voor dan minimaal 2 uur.

Lees ook eens mijn makkelijke, smaakvolle  Wontonsoep

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 140 gr.

Plaats het vlees onafgedekt in de oven voor minimaal 4 tot 6 uur. Het vlees moet een heerlijke knapperige korst hebben en zonder moeite uit elkaar vallen maar nog wel structuur hebben.  Je hoeft het vlees niet te draaien of wat dan ook. Dus geen omkijken naar.

Trek vervolgens met 2 vorken het vlees uit elkaar en gebruik het bakvocht om het vlees sappig te houden.

Nu komen de extra’s:

  • Lekkere zachte broodjes, liefst wat zoetig
  • Pico de gallo, een heerlijke salsa van tomaat, rode ui, koriander en limoensap. Op smaak gebracht met peper en zout.
  • Feta verkruimeld
  • Bbq saus
  • Chilipeper
  • Koolsla
  • Jalapeno popper, jalapeno gevuld met roomkaas en rauwe ham erop en even onder grill tot de ham knapperig is.
Bouw je broodje lekker zoals je zelf wilt

Bouw je broodje lekker zoals je zelf wilt. Mijn versie is pulled pork, pico de gallo, chilipeper, feta kruimel en bbq saus. De koolsla ernaast samen met een jalapeno popper en dan gewoon heerijk genieten!! Enne knoeien mag!!

Voor het recept van de bbqsaus en broodjes zie mijn facebookpagina Familiespijs.

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

 Ik heb een facebookpagina, Familiespijs met allemaal lekkere recepten, tips en reviews.

Ook leuk om te lezen.