Een homemade siroop als basis voor cupcakes, cocktail, ijs en zelfs als dipsaus voor gefrituurde vis of gegrilde garnalen.

Frisse limoen/lemongras cupcake en een overheerlijke cocktail

Nu hoor ik je denken, weer een cupcake maar volgens mijn dochter kon ik jullie deze niet onthouden. Zij vond echt dat iedereen deze cupcake eens geprobeerd moest hebben. Nou, bij deze dan.

Deze cupcake heeft de perfecte combinatie tussen fris, zoet en romig…

Zoals jullie weten zijn wij dol op frisse smaken zoals limoen en citroen, maar er zijn meer ingrediënten die zure ondertonen hebben zoals laos, limoengras, kaffir lime leaves enz. Dus daar ben ik mee aan de slag gegaan en daar is deze cupcake uitvoort gekomen. De perfecte combinatie tussen fris, zoet en romig.

Gebruik de siroop als basis voor meer recepten

Een leuke bijkomstigheid is dat je de siroop ook kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een heerlijke cocktail, maar zelfs als basis voor een heerlijke dipsaus en ook heel lekker over ijs. De siroop is een paar weken houdbaar in de koelkast. De siroop maak je heel makkelijk.

Ingrediënten siroop:
  • 1 cup suiker
  • 1 cup water
  • 1 stengel lemongras (ook wel sereh of citroengras genoemd)

De limoengras even kneuzen en alles in een pannetje laten koken tot de suiker is opgelost. Helemaal laten afkoelen voor je het gaat gebruiken

Een heerlijke cocktail:
  • Crushed ice
  • de siroop
  • Canei of Prosecco
  • partje limoen
  • paar muntblaadjes

Homemade siroop, zelfgemaakte siroop als basis voor diverse recepten

Neem een mooi glas en doe er tot 2/3 crushed ice in. Dan de Canei of Prosecco. Vervolgens wat theelepels van de siroop en afmaken met een partje limoen en wat blaadjes munt.

Ingrediënten dipsaus voor bij gefrituurde vis of gegrilde garnalen:
  • 4 eetlepels van de siroop
  • rasp van halve limoen
  • verse chilipeper naar smaak
  • paar eetlepels water
  • paar blaadjes koriander

Snijd de chilipeper in rondjes. Meng de siroop met het water en meng met de peper en rasp. Garneren met wat korianderblaadjes.

Ingrediënten voor de cupcakes:
  • 125 gr zelfrijzend bloem
  • 125 gr ongezouten zachte boter
  • 100 gr bastardsuiker
  • 1 el yoghurt
  • 2 eieren
  • 1/4 cup van de siroop
  • rasp van halve limoen
  • 1 volle th bakpoeder
  • 1 th vanille (optioneel)
  • nog paar eetlepels van de siroop
Voor de topping
  • 100 gr witte chocolade, hou 1 blokje apart
  • 3 el roomkaas
  • 1 th limoenrasp
Bereiden:

Oven verwarmen op 180 gr.

Suiker en boter luchtig kloppen. Dan de eieren en evt. de vanille erbij kloppen. Bloem en bakpoeder mengen en dit erbij kloppen, niet te lang. Dan met een spatel de siroop, rasp en yoghurt door heen mengen. De cupcake vormpjes vullen en in 20 min gaar bakken. Als de cupcakes nog warm zijn nog wat bestrijken met de siroop. Laat ze helemaal afkoelen.

Smelt de chocolade au ban marie of in de magnetron (let wel op dat je eerst 30 sec doet, dan even roeren en dan weer 30 sec. En dan even laten staan). Laat even afkoelen. Klop ondertussen de roomkaas glad en meng dan met een spatel de chocolade erbij. Vervolgens de rasp erbij. Even laten opstijven en dan kan je de cupcakes versieren. Nog wat geraspte chocolade en limoenschil erover en ik zou zeggen lekker van genieten!!

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

Ik ben druk bezig met een internetpagina, boordevol heerlijke recepten, tips en weetjes. Maar voor nu heb ik een facebookpagina met allemaal lekkere recepten.

Ook leuk om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge