Lekkere last minute paasrecepten! Makkelijk en snel te maken.

paasrecepten, makkelijk, lastminute

Heerlijk lang weekend! Samen met het gezin een paar dagen vrij om van elkaar te genieten en gewoon even niks. Pasen is voor mij het moment om uit te pakken met eten.

Lekker op m´n gemak de folders doorspitten op zoek naar leuke paasrecepten. De supermarkten pakken ook dit jaar weer uit met lekkere dingen zoals zalm, lamsvlees en noem maar op. En vergeet de chocolade niet en dit jaar zitten er wel hele speciale smaken bij.

Kleine hapjes maken.

Ik vind het met deze dagen lekker om kleine hapjes te maken en zo de hele dag door wat lekkers te eten. Tussendoor spelen wij spelletjes, gaan wij wandelen, eieren zoeken, filmpje kijken kortom gewoon even een paar dagen genieten.

Dit zijn kleine paasrecepten die zo klaar zijn maar ontzettend veel smaak hebben.

Kleine heerlijke paasrecepten die zo klaar zijn!

Bruschetta met spinazie en kwartelei
  • zakje spinazie
  • 1 knoflookteentje
  • verse nootmuskaat
  • halve ui
  • peper en zout
  • olijfolie
  • stokbrood
  • kwartel eitjes
  • paar cherrytomaatjes
Bereidingswijze:

Verwarm een pan met wat olijfolie. Snijd ondertussen het uitje heel fijn en verwarm even in de pan. Gooi de spinazie erbij en rasp de knoflook er door. Snij de tomaatjes in partjes en doe deze er ook bij met een snuf zout en peper. Even bakken en blijven roeren, totdat de spinazie is geslonken en de tomaatjes zacht zijn. Rasp er dan een flinke snuf nootmuskaat door. Zet even apart om af te koelen.

Snij de stokbrood en laat ze even bruin bakken in de oven op 200 gr. tussendoor even omdraaien.

Ik bak mijn kwarteleitjes altijd in een poffertjes pan heb je deze pan niet bak ze dan in een koekenpan.

Wanneer de broodjes bruin zijn beleg ze dan met wat van de spinazie en afmaken met een gebakken eitje en nog wat zeezout erover en klaar is je hapje.

paasrecepten, makkelijk, lastminute

Wat lekkers voor bij de borrel
Toastje met gerookte zalm
  • gerookte zalm
  • Yofresh
  • verse dille
  • peper
  • citroen rasp
  • fijn gesneden komkommer
  • kleine toastjes

Meng een paar eetlepels Yofresh met vers gesneden dille, citroenrasp naar smaak en zwarte peper. Beleg de toastjes met het mengsel, stukje zalm er op en maak het af met wat fijngesneden komkommer. Heerlijk!!

Snelle paasrecepten voor paasbrunch, paasontbijt of paasdiner

Dit is lekker als onderdeel van een paas brunch buffet.

Bagel met zalm
  • bagels
  • gerookte zalm
  • roomkaas
  • kappertjes
  • verse dille
  • citroensap en de rasp
  • komkommer
  • peper

Verwarm de bagels in de oven.

Heb je trouwens al een paastak in huis? Kijk hier voor inspiratie.

Bereidingswijze:

Laat de kappetjes uit lekken en snij ze wat fijner. Meng een paar eetlepels roomkaas met sap van een halve citroen en rasp van een halve citroen, de kappertjes, fijn gesneden dille en zwarte peper. Met een dunsSnijchiller de komkommer in slierten snijden. Beleg de bagel eerst met de roomkaas dan wat plakken zalm en komkommerslierten en om het af te maken wat rasp van een citroen.

Snelle paasrecepten voor paasbrunch, paasontbijt of paasdiner

En bij Pasen hoort een lekker eitje en deze keer in vorm van een frittata
Frittata
  • 6 eieren
  • halve chorizo
  • zakje voor gekookte aardappelen
  • paar takjes rozemarijn
  • zout en peper
  • rode wijn azijn
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • bosje selderij

Snelle paasrecepten voor paasbrunch, paasontbijt of paasdiner

Bereidingswijze:

Verwam de oven op 200 gr.

Snij de chorizo in halve manen. De aardappelen ook wat kleiner snijden. Snij de ui in halve manen en hou de helft apart.

Verwarm een koekenpan die in de oven kan met wat olie. Als de pan warm is doe dan de chorizo bij en laat even bakken tot de olie eruit komt en dan de uien erbij en nog 5 min laten bakken en vervolgens de aardappelen en rozemarijn erbij roeren en weer 5 tot 7 min laten bakken op middelmatig vuur. Klop ondertussen de eieren met wat zout en peper. Verdeel de aardappelen, chorizo en ui in de pan zodat overal wat van alles zit en gooi de ei erover. Laat 2 min bakken en zet het vervolgens in oven tot het ei is gestold en mooi bruin is.

Ondertussen de andere helft van de ui in een schaaltje doen met een paar eetlepels rode wijnazijn, snuf zout en peper en scheutje olijfolie. Laat even staan totdat de uien wat doorzichtig zijn en dan de blaadjes van de selderij erbij.

Serveer de frittata met de salade en wat knapperig brood. Lekker!

Ik wens iedereen een fijne Pasen en geniet lekker van deze dagen.

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

Ik ben druk bezig met een internetpagina, boordevol heerlijke recepten, tips en weetjes. Maar voor nu heb ik een facebookpagina met allemaal lekkere recepten http://www.facebook.com/familiespijs.

Ook leuk om te lezen.