Kruidige kip & Sticky kip. Twee heerlijke makkelijke kiprecepten. Geheim…een goede marinade

Kip, kipgerechten, kip recepten

In ons gezin wordt veel kip gegeten. Wij eten bijna alle delen van de kip. Mijn kinderen zijn vooral dol op kippenvleugels, heerlijk uit de oven. Al heeft mijn zoontje wel een tijd gehad dat hij het zo zielig voor de kippen vond en wilde hij het absoluut niet eten. Die tweestrijd hebben mijn beide kinderen nog steeds, ze vinden het zielig maar toch ook erg lekker.

Kip, populairste stukje vlees in Nederland.

Ik heb niet echt een favoriet, hele kip uit de oven op verschillende manieren gemarineerd of lekkere sateetjes of Aziatische balletjes. Gepocheerde kip in een heerlijke geurige bouillon of zoete drumsticks, allemaal erg lekker. Het minste stuk van de kip vinden wij de kipfilet, wordt vrij snel droog. Wij gebruiken dat alleen voor onze mini sate of op de gourmet. Toch is dit het populairste stukje vlees in Nederland. Terwijl kippendijen veel meer smaak hebben en lekker mals en sappig blijven. Tegenwoordig verkopen de supermarkten kippendijenfilet en dat is zo makkelijk. Vandaar dat ik dacht om eens twee recepten te plaatsen met kippendijen. Zijn beide anders van smaak maar oh zo lekker.

Sticky chicken
  • 500 gr kippendijen
  • 4 eetlepels donkere sojasaus
  • 2 el honing
  • stuk verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • snuf zout en peper
  • paar druppels sesamolie
  • neutrale olie
  • 2 stengels lente ui
Laat zo lang mogelijk marineren…

Rasp de knoflook en gember in een kom. Meng dit met de sojasaus, honing en sesamolie. Dan de kip erbij en mengen. Laat zo lang mogelijk marineren.

Verwarm een pan met de olie op middelmatig vuur. Doe de kip erbij en laat op middelmatig vuur gaar en bruin bakken. Gooi de marinade niet weg. Snij ondertussen de lente ui in grove stukken. Wanneer de kip bijna gaar is doe dan de lente ui erbij en laat meebakken. De laatste paar minuten de marinade erbij en even laten doorbakken en de kip elke keer omdraaien zodat het helemaal bedekt is met de kleverige marinade.

Kipgerechten, recepten met kip, basis is goed marineren. lang marineren

Kruidige kip
  • 500 gr kippendijen
  • 1 th komijnpoeder
  • 1 th kurkurma
  • 1 th gemberpoeder
  • 2 th paprikapoeder
  • 1 th korianderpoeder
  • Optioneel: 1 th knoflookpoeder en 1 th uienpoeder
  • snuf peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • rasp van 1 citroen
  • neutrale olie
  • verse koriander
Marineren is belangrijk.

Maak de marinade met de specerijen, citroenrasp en de olijfolie en meng de kip erbij en laat zolang mogelijk marineren. Een goede marinade is belangrijk met weinig ingrediënten kun je al zoveel smaak krijgen aan vlees- of vis gerechten, in deze “gerechten voor de camping” blog vindt je nog meer makkelijke marinade combinaties.

Verwarm een pan met olie op middelmatig vuur en bak de kip rondom gaar en bruin. Wanneer de kip gaar is wat van de verse koriander overheen strooien.

Eet smakelijk!

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

Ik ben druk bezig met een internetpagina, boordevol heerlijke recepten, tips en weetjes. Maar voor nu heb ik een facebookpagina met allemaal lekkere recepten.

Ook leuk om te lezen.

6 comments