Heerlijke kruidige kerrie garnalen en smaakvolle gegrilde garnalen

Kruidige kerrie garnalen en smaakvolle gegrilde garnalen

Kruidige kerrie garnalen en smaakvolle gegrilde garnalen.Wij krijgen vaak te horen hoe het toch komt dat onze kinderen alles lusten en zo gek zijn op eten. Niet zo heel gek met ouders zoals wij hahaha maar eigenlijk hebben wij er geen reden voor. Wij hebben nooit moeilijk gedaan over eten, geen honger geen ramp dan een keertje niet, ze stonden al vanaf kleins af aan in de keuken te helpen en te proeven. Ik heb ook nooit echt eten gepureerd of groentes verstopt. Mijn kinderen proberen ook van alles en 1 van de dingen die zij altijd willen proberen zijn verschillende soorten vis en schaaldieren.

Wij zijn gek op vis en schaaldieren. Mosselen en garnalen zijn favoriet, maar tonijn, zalm, zeebaars, kokkels en octopus staan ook vaak op het menu. Ik weet nog toen mijn dochter 2 jaar was en wij uit eten gingen, onbeperkt wokken en ze hadden daar heerlijke iets wat pittige garnalen en haar oom had dat niet door en ging voor haar de garnalen pellen en zij zat ze gewoon lekker op te peuzelen, ze had er al 10 op voordat wij het door kregen….hahaha. Of op de vakantie naar Italië. Kyan wilde perse babyoctopus en hij was een jaar of 4/5 en wij dachten tja, weet niet of hij dat wilt eten, nou meneertje vond ze heerlijk. Of het nou hele vis op de bbq is of sushi of rauwe tonijnsalade ze vinden het allemaal heerlijk.

Makkelijk, snel en heerlijk!

Deze twee garnalen recepten zijn makkelijk en snel klaar en ontzettend lekker. De kerriegarnalen zijn heerlijk met brood of rijst. De massala, hoe wij het noemen is gewoon een zakje van de Albert Heijn. Ik haal zelf vaak de massala bij de Surinaamse supermarkt of ik maak het zelf maar dit zakje is prima. De massala is onbeperkt houdbaar en is heerlijk door kip en sauzen. Of beetje mengen door de mayo voor een lekkere dip, door de vulling van gevulde eieren of door marinades.

Kerrie garnalen

Ingrediënten

500 gr grote garnalen in de schil zonder kop
1 1/2 el massala
1 tomaat
handvol selderij
goeie snuf zout
peper
1 ui
2 tenen knoflook
en voor pittige garnalen 1 Surinaamse peper
zonnebloem olie, paar eetlepels

Snij de ui en knoflook fijn (indien jij ook peper gebruikt ook fijn snijden). Verwarm de olie op middelmatig vuur en bak de uien en knoflook (peper) 5 min aan tot het geurig en glazig is, voeg gelijk de zout en peper toe. Snij ondertussen de tomaat in blokjes en de selderij fijn. Meng de massala bij de uien en laat 1 min bakken en vervolgens de tomaten en selderij erbij en draai het vuur hoger. Laat 2 min bakken en dan de garnalen erbij. Op hoog vuur 5 min roerbakken. Dan vuur laag draaien en nog 5 min met de deksel erop laten bakken.

Je kan het serveren met rijst of lekker knapperig brood of plat brood.

Gegrilde garnalen

Ingrediënten

500 gr garnalen
4/5 tenen knoflook geraspt
sap en rasp van 1 citroen
handvol selderij fijn gesneden
4 el olijfolie
goeie snuf zout
peper
Nog wat extra blaadjes selderij

Alles bij elkaar in een kom mengen en dan 30 min laten staan. De garnalen kan je bakken in de wok, in een grilpan of op de bbq. Als de garnalen gaar zijn nog wat blaadjes selderij overheen strooien.

Kruidige kerrie garnalen en gegrilde garnalen
Kruidige kerrie garnalen en gegrilde garnalen

Op mijn Facebookpagina staan nog een aantal recepten met garnalen.

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

Ik ben druk bezig met een internetpagina, boordevol heerlijke recepten, tips en weetjes. Maar voor nu heb ik een facebookpagina met allemaal lekkere recepten.

Ook leuk om te lezen.

8 comments

  1. oh heerlijk!! ik maak ze ook altijd zo en alleen mijn man lust garnalen dus als ik ze maak dan neemt hij er een run op meestal hahah
    rachel onlangs geplaatst…Vakantie!!My Profile

  2. Heerlijk van die kinderen die alles lusten. Mijn moeder zei ook altijd dat ze vanalles in m’n mind stopte. Daarom lust ik nu ook (bijna) alles. Super lekker gerechtje dit trouwens. Ik ben gek op schaaldieren