Karamel koekjes met een vleugje rozemarijn en een romige topping van chocolade

Karamel koekje met een vleugje rozemarijn

Ik ben helemaal voor gezonde snacks en tussendoortjes maar soms mag jezelf best weleens verwennen met iets decadents. En dat hoeft niet perse ongezond te zijn. Ik vind het heerlijk om eens gerookte zalm met een heerlijke dressing als snack te eten. Of lekkere rijstevelloempia’s maar er zijn dagen dat ik iets zoets en liefst met chocolade wil. Dat kunnen muffins, cupcakes, taart of wat dan ook zijn, maar op deze gulzige dagen moet het vooral makkelijk zijn. Deze kleine maar overheerlijke hapjes zijn makkelijk en je heb er niet teveel ingrediënten voor nodig. Karamel koekjes met een vleugje rozemarijn, klinkt apart, maar geloof mij het is verslavend lekker. De bodem heerlijk krokant, zachte van de karamel en de romige topping van chocolade en het vleugje rozemarijn zorgt ervoor dat het niet te zoet wordt.

Karamel  koekjes met vleugje rozemarijn.
  • 225 gr bloem
  • 50 gr suiker
  • 20 gr vanillesuiker
  • 315 gr koude ongezouten boter
  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk (397 gr)
  • 4 el golden syrup
  • 2 takje verse rozemarijn
  • 1 thl zeezout
  • 200 gr pure chocolade 70%

Verwarm de oven op 170 gr. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier. Snijd 200 gr boter in blokjes. Doe de bloem en suiker in een kom en meng er de boter door tot het zanderig aanvoelt. Dit doe je door de boter en bloem door je vingertoppen te kneden. Druk het mengsel in de vorm tot je een egale bodem krijgt. Prik wat gaatjes erin met een vork en zet 5 min in de oven en draai dan de oven lager tot 150 gr en laat 30 min in de oven staan, totdat de bodem lichtgoud van kleur is. Laat het afkoelen in de vorm.

Smelt de rest van de boter en voeg dan de gecondenseerde melk, de golden syrup en rozemarijntakjes toe. Goed roeren tot alles goed vermengd is. 10 min zachtjes laten pruttelen maar blijf erbij staan en blijf roeren want het brandt snel aan. Haal de takjes eruit en strooi het zout er door en even roeren. Giet het mengsel over de bodem en vervolgens laten opstijven.

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Laat het even afkoelen en smeer de chocolade gelijkmatig over de karamellaag en laat het opstijven in de koelkast.

Karamelkoekjes met rozemarijn

Vervolgens snij je er vierkantjes uit en zet je een bakje thee, zoek je een plekje waar je even helemaal alleen kunt genieten van deze heerlijke karamel koekjes!

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

Ik ben druk bezig met een internetpagina, boordevol heerlijke recepten, tips en weetjes. Maar voor nu heb ik een facebookpagina met allemaal lekkere recepten.

Ook leuk om te lezen.

9 comments

    1. Ja snap precies wat jij bedoel.Ik zou het toch eens proberen. Het is niet overheersend omdat je alleen het takje even meekook. Het geeft een verassende smaak, het neemt ook iets van het zoete weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge