Ik ben een veertig plusser..een happy one?!?

40 plusser
Ik ben een veertig plusser. Vandaag blaas ik 41 kaarsjes uit! Ja je leest het goed. Jemig. Nooit gedacht dat ik er een blogje over zou schrijven. Vorig jaar werd ik dus 40 en dat vond ik een ding! Vond ja. Nu vind ik het geen ding maar een dingetje en lach ik er om. Niet heel hard, maar zacht.  Het valt allemaal wel mee. Age is just a number en dat klopt ook wel. Het klinkt cliché, maar het is echt hoe je voelt.
Ik ben een veertig plusser…een happy one?

Ik ben een happy veertig plusser (slik). Mijn kleutermeisje van vijf vroeg vanochtend in de auto op weg naar Appie Heijn; Mama hoe oud ben je ook alweer geworden? 41, schatje patatje! Ze keek mij aan want dat komt nog niet in haar tellingschat voor. Eerst een vier en dan een één zeg ik er nog bij om het een beetje duidelijker voor haar te maken. Stil. Vindt je dat oud, vraag ik haar. Waarom vraag ik dat, vraag ik mij af, want ik weet haar antwoord toch wel. Ja, best wel mama..maar je bent nog lang geen honderd is haar antwoord. Als jij jarig bent geweest dan ben ik bijna jarig en ik wil een step. En verder hebben we het niet meer over oud en leeftijd.

En ben ik veranderd?

En als ik nou terugkijk op dat jaar dat ik 40 werd. Ben ik nu veranderd? Nou dat valt wel mee. Ik zie er volgens mij nog precies hetzelfde uit. Alleen..zie ik wel een grijze haar meer..maargoed kappertje extra dan. Wat doe ik dan nog meer nu ik 40 plusser ben? Misschien sta ik wel wat vaker stil bij de dingen die ik doe. Zeker wel bewust dat ik geen jonkie meer ben, als ik naar mijn kinderen kijk denk ik vaak; over tien jaar zijn ze vijftien en twintig. Dan ben ik vijftig! Hoe dan? Verder tja..voelt het nog precies hetzelfde als toen ik nog veertig was. Mijn haar is trouwens ook niet korter…

Maargoed ik vind het wel weer genoeg het “gechit chat”over mijn leeftijd, 40 plusser. Met een grote glimlach vier ik vandaag mijn 41e verjaardag. Ja dat ga ik doen. Lekker genieten van deze dag met een lekker taartje en gezelligheid. En met open arme omhels ik alles wat nog komen gaat!

Vinden jullie ouder worden een “dingetje”?

Ook leuk om te lezen.

23 comments

 1. Gefeliciteerd ???
  Ik vind ouder worden wel een dingetje, 40 lijkt me ?, maar 41 dan weer minder erg. Ach we zijn gezond, dat is het belangrijkste.
  Geniet van je taartje. Zelf gebakken?
  Fijne dag.

 2. Gefelicteerd meid!! Ik word in september 41. Vorig jaar groot gevierd met high tea met vrienden want vond het toen wel even een ding. Nu dit jaar gewoon weer alleen uiteten met ouders en gezin zoals elk jaar, klein maar fijn.
  Fijne dag!! Had graag je taart gemaakt als ik in de buurt woonde haha??.

 3. Weet je, ik vind het een voorrecht als je zo oud mag worden.
  Ik heb een vriendin van 37 die al drie jaar tegen kanker vecht met een kindje van zeven.
  Dat zet leeftijd in perspectief, vind ik.
  En ik heb het ook een dingetje gevonden hoor! Toen ik 29 werd heb ik tranen met tuiten gehuild. Omdat ik in mijn ‘planning’ voor mijn 30 ste kinderen wilde en ik een miskraam had gehad en niet zwanger geraakte. Die 30 kwam plots zo kort! Hoe diep in de put ik toen zat, zo hard lach ik er nu om.
  Zolang ouder worden kan op een fijne, gezonde manier, ga ik het omarmen en genieten! 😉

  Gefeliciteerd! x

 4. Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik vind het nu nog geen probleem om ouder te worden, ik wil het juist. Ik ben namelijk 15 en dat is net zo’n leeftijd waarop alles nog niet mag.
  Liefs,
  Elles

 5. gefeliciteerd!! en idd het is maar een nummer al vind ik het toch niks hebben hahah, kon wel janken vorig jaar toen ik 40 werd maar nu heb ik zoiets van kak ben nog steeds de gek van toen 😀
  meis een hele fijne dag !!Xx
  rachel onlangs geplaatst…Mijn favoriete youtubers/kanalenMy Profile

 6. Gefeliciteerd! Je ziet er geweldig uit hoor. Niets niet als 40;) Ik ben nog wat jonger en vind leeftijd tot nu toe nog niet echt een probleem.

 7. Gefeliciteerd!!!
  Het is idd maar een getal, maar soms mag je daar best mixed feelings bij hebben toch. Had ik wel hoor toen ik 36 werd. Dan komt de 40 toch wel echt snel dichterbij.

  Ik wens je een hele fijne dag vandaag!! X
  marieke onlangs geplaatst…Weekendoverzicht #18My Profile

 8. Ik weet nog goed dat je dat een jaar geleden in Eem blog over jouw leeftijd ook vroeg. Toen zei ik hetzelfde als ik nu ga doen. Namelijk: ik vónd het een ding. Maar inmiddels denk ik heel anders. Je kunt blij zijn ouder te mógen worden. Dat is een voorrecht. Geniet er dus van! En uiteraard van harte!!
  Cynthia onlangs geplaatst…Leven als kaasplank My Profile