Havermout ontbijt uit de oven.

IMG_9207

Zoek je een ontbijt waar je wel heel de ochtend op kan teren. Zonder dat je om 11.00 nog gaat snaaien, dan is een stevig havermout ontbijt uit de oven ideaal. Als ik ga sporten, dan begin ik de dag met dit gezonde, voedzame ontbijtje.

Ik heb het ideale sport, drukke mama, gewoon lekker ontbijt en nog gezond ook!

Als je ’s ochtends haast heb, dan kan je het beste een avond van tevoren wat dingen voorbereiden. De volgende ochtend hoeft je dan alleen nog maar, amandelmelk, banaan toe te voegen. En natuurlijk de oven aan!

Voor dit heerlijke, gezonde, voedzame havermout ontbijt heb je het volgende nodig;
ovenschaaltje
mespuntje gemberpoeder
snuf zout
half tl vanillepoeder (G&W gezond & Welzijn winkel)
1 banaan.
1 eetlepel rozijnen
25 gram speltbloem
25 havermout
2 el geraspte kokos (zakje Conimex, Albert Heijn)
1 tl kaneel
100 ml amandelmelk ( De “Unsweeted” variant, Albert Heijn)

Verwarm je oven voor op 180 gr. Vet je ovenschaaltje in.
Snij de bananaan in plakjes, doe de rest van de ingrediënten ook in je ovenschaaltje.
De geraspte kokos strooi je als laatste op de andere ingrediënten.

Bak ongeveer 15 minuten in de oven op 180 gr.

Met dit gezonde havermoutontbijtje weet ik zeker dat je het tot 12.00 volhoudt (zonder snaaien)

Ook leuk om te lezen.