Heerlijke groenten recepten. Op deze manier van bereiden eten je kinderen wel groente.

Groente moeilijke eters

Onze kinderen eten alles en dat hebben ze eigenlijk altijd gedaan. Wij hebben nooit groentes verstopt en hebben altijd alles laten proeven. Als baby zaten ze al in de kinderstoel bij mij in de keuken en kregen zij in hun vuistje een reepje paprika of lekker tomaatjes en komkommer. Ook broccoli en bloemkool gaven wij gewoon zo, kleine boompjes noemde mijn kinderen ze. Wil niet zeggen dat zij daardoor alles eten, maar denk wel dat je geen strijd van eten moet maken. Als ze een keer niet willen eten dan niet maar ze kregen dan ook niks anders. Eten is iets wat leuk en gezellig moet zijn. Een rustmoment op de dag samen met het gezin.

De bereiding van groente kan vaak net dat extra’s geven waardoor ze het wel lekker vinden

Wij krijgen vaak kinderen over de vloer die blijven eten en waar de een vrij makkelijk is, moeten wij voor de ander alles prakken of lusten ze iets niet of hebben ze het nooit geprobeerd. Vooral groentes is nog wel een ding maar goed er is altijd wel iets wat ze lusten. Ook de bereiding van groente kan vaak net dat extra’s geven waardoor ze het wel lekker vinden. Zoals gebakken spruitjes met gebakken spekjes inplaats doorgekookt of gegrilde bloemkool met een mespuntje kerrie. Ook wat extra kruiden kan al het verschil maken, zoals wat nootmuskaat bij gekookte bloemkool of wat paprikapoeder bij gekookte mais.

Heerlijke groentes recepten

Ik heb hier wat heerlijke groentes recepten. Deze zijn een succes in ons gezin en staan dan ook vaak genoeg op het menu.

Gebakken snijbonen
  • 1 zakje snijbonen of 400 gr snijbonen in fijne reepjes gesneden
  • halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • snuf zout en peper
  • olie

Verwarm een pan op middelmatig vuur. Snijd de ui en knoflook fijn en bak ze tot glazig. Doe vervolgens de snijbonen erbij en de zout en peper. Even bakken en dan met de deksel 5 tot 8 minuten laten stoven. De deksel eraf en dan nog 5 tot 8 min laten bakken. Lekker met rijst of brood.

Sperzieboontjes uit de oven

Deze boontjes staat echt vaak op het menu. Als wij terug komen van vakantie is dit het gerecht waar mijn kinderen om vragen en ook met kerst staat het vaak op het menu. Prima om voor te bereiden

  • 400 gr boontjes
  • rauwe ham of boerenham
  • 1 th mosterd
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • th fijn gesneden verse rozemarijn
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • snuf zout en peper
  • geraspte kaas naar keuze
  • 1 th verse geraspte nootmuskaat

Sperzieboontjes uit de oven. Groente

Oven verwarmen op 180 gr.

Kook de boontje half gaar en afgieten. Maak een dressing met de olie, azijn, mosterd, knoflook, rozemarijn en zout en peper en roer dit door de boontjes. Knip de ham in de lengte doormidden. Maak bundeltjes van ongeveer 5 tot 6 boontjes en wikkel ze in de ham en leg in een ovenschaal. Strooi de kaas eroverheen en de nootmuskaat en plaats in de oven tot de kaas goudbruin is en de ham knapperig.

Heerlijk met gebakken aardappeltjes of romige aardappelpuree.

Spinazie salade met feta
  • Zakje spinazie
  • 1 rode paprika
  • handjevol cherrytomaatjes
  • half blokje feta
  • handje voor verse oregano
  • sap van halve citroen
  • half rode ui
  • paar eetlepels olijfolie
  • snuf zout en peper

Spinazie met feta, groente, groentes

Maak een dressing van de citroen, olie, zout en peper. Snijd de paprika en tomaat heel fijn en doe dit bij de dressing en hou even apart. Snijd de ui in fijne blokjes en plaats in een schaal samen met de spinazie en verkruimel de feta erbij. En daarna de dressing erbij en goed husselen. Lekker bij gegrild vlees of couscous

Tomaten uit de oven, basis voor een soep, pasta of heerlijke dipsaus

500 gr tomaten in parten gesneden

  • 1 el bruine suiker
  • paar el olijf olie
  • goede snuf zout en peper
  • tijmblaadjes
  • 1 laulierblad
  • 1 rode ui in parten
  • 1 hele bol knoflook doormidden gesneden

Tomaten uit de oven. Groente recepten voor kinderen

Verwarm de oven op 160 gr.

Plaats alles in een lage ovenschaal en bak het in de oven voor ongeveer 1 tot 11/5 uur. De tomaten moet zacht zijn en wat bruin worden aan de randjes. Laat even afkoelen en pers dan de knoflook uit hun velletje en proef of er nog wat zout en peper bij moet

Nu heb je een basis voor een heerlijke soep, pureer de tomaten en voeg wat worcestersaus en bouillon toe en laat even koken. In een kom en maak af met zelfgemaakte croutons en uit gebakken spekjes en wat fijngesneden lente .

Basis voor een soep

Deze tomaten uit de oven kun je ook goed gebruiken als pastasaus met wat basilicumblaadjes. Of pureer de tomaten uit de oven fijn voor een heerlijke dipsaus bij gegrilde groentes.

Zo wordt groentes voor de kinderen een feestje!

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

 Ik heb een facebookpagina, Familiespijs met allemaal lekkere recepten, tips en reviews.

Ook leuk om te lezen.

4 comments

  1. Hier lusten mijn kinderen nagenoeg alle groenten. Bloemkool maak ik meestal in kerriesaus of in champignon saus. Snijbonen met spek mee bakken. Spruiten met sesam en soja saus. Altijd een hit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge